Renovera Badrum Stockholm

Auktoriserad byggfirma med fokus på VVS | 08-120 52 100

Renovera Badrum

Renovera badrum – tips om förberedelser

Innan man kör igång en badrumsrenovering finns det en hel del att tänka igenom. Här följer några användbara tips om du funderar på att renovera ditt badrum.

En badrumsrenovering kan kännas som ett stort och krävande projekt. Det blir stökigt och privatlivet kan lätt bli lidande. Hemmet är plötsligt fullt med hantverkare och material som behöver utrymme. Innan renoveringen inleds kan det därför vara bra att tänka igenom möjliga förvaringsutrymmen. Kan du avvara ett mindre rum, typ ett förråd, för förvaring av material så är det en stor fördel. Annars kan vi hjälpa till med att flytta en stor möbel för att skapa lite extra utrymme.

Resten av renoveringsarbetet tar vi hand om. För att det inte ska bli dammigt överallt och för att undvika skador på inredningen så lägger vi ut skyddsplast. Vi skärmar dessutom av så mycket som möjligt för att du ska kunna disponera övriga rum så fritt och ostört.

handfat

Informera gärna grannarna

Öppenhet mot grannarna är alltid bra när man genomför en stor renovering där hemma. Informera om vad du ska göra, med ett anslag om eventuella oljud, så kommer störningarna att uppfattas som mindre betungande för dina närboende.

Vi sätter själva upp allmän information om renoveringen, där vi informerar om att störningar kan förekomma och om slutdatum för projektet. Kommer vi tvingas att stänga av vattnet så informera vi självklart om det också. Vi behöver dessutom tillgång till elcentralen så att inte arbetet behöver stanna upp i onödan.

Vi arbetar snabbt, effektivt och noggrant

Med dessa förberedelser genomförda så är det bara att köra igång själva renoveringsarbetet.

Vi river ut det gamla, ”primar” och sätter fuktspärr.  När fuktspärren har torkat så är det dags att sätta kaklet. Här gäller det att plattsättarna är riktigt noggranna, så att det blir rakt och fint.

Nästa steg är att sätta på fix, ännu ett jobb som kräver precision och noggrannhet. När kaklet är satt så fyller vi fogarna och tvättar väggarna noga med svamp och vatten.

Slutligen så silikonfogar vi i alla hörn så att allt blir rent och snyggt. När vi städat ut och torkat upp så kan du börja förfoga över ditt nya badrum!

Vill du renovera ditt badrum? Vi fixar jobbet!